Päänsäryn taustalla on usein kaularankaperäinen ongelma.
Päänsärky on erittäin yleinen ongelma ja sitä esiintyy lisääntyvässä määrin ja yhä nuoremmilla. Syynä tähän on varmasti tietokoneiden ja kännyköiden lisääntyminen. Tämä vahvistaa käsitystä siitä, että päänsäryn syy löytyy useimmiten kaularangasta.
Kännykkäniska
Staattiset työasennot toimistossa tietokoneen ääressä, autolla ajo ja puhelimen selailu aiheuttavat kaularankaan nivelten lukkiutumia ja toimintahäiriöitä, muuttavat kaularangan ryhtiä ja aiheuttavat lihasjännitystä ja triggerpisteitä kaulan ja kallonpohjan lihaksiin.
Kaularangan facettinivelten ärtyminen, pään alueen hermojen hermopinteet sekä nivelten toimintahäiriöistä johtuvat lihasten triggerpisteet ovat yleisin syy päänsärkyihin.
Kiropraktinen hoito on erittäin nopea ja tehokas apu kaularankaperäisten päänsärkyjen hoidossa.
Emännän kyhmy
Kun kaularangan ryhtivirheet kroonistuvat ja muuttuvat rakenteelliseksi, moni toteaa itselleen kasvaneen ns. emännän kyhmyn. Tämä "kyhmy" löytyy kaularangan alaosasta, kun pään ryhti on painunut liiaksi eteen ja nikamien lukkiutumat aiheuttavat alueelle lihasjännitystä ja turvotusta. Käsi hakeutuu automaattisesti hieromaan kipeää aluetta niskan alaosassa ja tulee tunne, että sinne olisi kasvanut jotain ylimääräistä. Tätä kutsutaan yleisesti "emännän kyhmyksi".
Kiropraktisella hoidolla voidaan parantaa kaularangan ryhtiä ja vähentää lihasjännitystä ja kipua niskassa ja siten usein poistaa kyseinen "kyhmy".
Migreeni
Migreeni on yleinen voimakkaiden päänsärkyjen aiheuttaja ja usein lamaannuttaa potilaan täysin. Migreeni voi olla aurallinen tai auraton. Migreenin varsinaista syytä ei tiedetä, perintötekijöillä ja hormonaalisilla tekijöillä näyttäisi olevan vaikutusta migreenin esiintymiseen. Usein migreeniin sekoittuu kaularangasta peräisin olevia oireita ja kaularangan virheasennot ja toimintahäiriöt voivat laukaista tai pahentaa migreenin oireita.
Migreenissä päänsärky on usein toispuoleista, sykkivää, kohtauksenomaista ja voimakasta. Siihen voi liittyä näköhäiriöitä, huonovointisuutta ja oksentelua.
Myös migreenin hoidossa kiropraktikko voi olla suurena apuna. Kohtaukset usein harvenevat ja lievenevät, jolloin potilas pystyy paremmin selviävän päivittäisistä toiminnoistaan.
Usein migreenistä vuosia kärsinyt henkilö pääsee kokonaan eroon kohtauksista ja niihin liittyvistä voimakkaista lääkityksistä kiropraktisen hoidon avulla.
Tweet